ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові ушпиталили 29-річну жінку із підозрою на правець

Андрій Котенський

|

Жінка наступила на іржавий цвях і не отримала екстрене щеплення від правця. Про це повідомила керівниця Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб Наталія Іванченко-Тімко.

За словами Наталії Іващенко-Тімко, жінка була вакцинована від правця ще в дитинстві.

«Отримавши незначну травму шкірних покровів іржавим цвяхом, не отримала екстрену профілактику правця. Звернення до сімейного лікаря відбулося після появи симптомів правця (тягнучий біль в місці рани, важкість при відкритті рота та розмови (тризм), біль м’язів шиї). Знаходиться на лікуванні  в одному з закладів Львова», – повідомила вона.

Посадовиця також уточнила, що львівські медики продовжують боротися за життя 13-річної дівчинки, яку у липні ушпиталили з ознаками «гострого живота» і болями у попереку, а згодом діагностували правець.

«Дитина з правцем вже понад місяць  перебуває на лікуванні в одному з закладів охорони здоров’я Львівщини. Проводиться повний комплекс лікувально-діагностичних заходів.  Медики продовжують борютися за життя дитини», – уточнила Наталія Іванченко-Тімко

Вона також нагадала, що вакцинація – єдиний дієвий засіб профілактики правця.

Планово діти повинні отримати щеплення у віці 2-4-6-18 місяців, 6 років . В подальшому впродовж життя кожні 10 років.

Якщо відбулася травма – залежно від попередньої вакцинації вирішується питання щодо екстреної медикаментозної профілактики правця.

«Не нехтуйте вакцинацією! Якщо отримали хоч найменшу травму – зверніться до лікаря! Спори праця є навколо нас! Якщо з різних причин Ви чи Ваша дитина не вакциновані – не чекайте біди! Одягніть пасок безпеки, зробивши щеплення», – закликала Наталія Іванченко-Тімко.

Раніше Львівський портал повідомляв, що у львівській лікарні «Охматдит» вже місяць борються за життя 13-річної дівчини з правцем. Загроза її життю все ще є, а стан погіршує значна кількість аскарид, які виявили в організмі пацієнтки.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *