ОСТАННІ НОВИНИ

Мексика відхилила запит України щодо арешту Путіна у разі його візиту 

Наталія Жолинська

|

У четвер, 8 серпня президент Мексики відхилив запит України на арешт Володимира Путіна відповідно до ордеру Міжнародного кримінального суду, якщо він приїде на церемоцію інавгурації нової президентки Клаудії Шейнбаум в жовтні цього року. Про це Львівському порталу повідомили у Reuters. 

Президент Андрес Мануель Лопес Обрадор повідомив, що Путіна не арештовуватимуть у Мексиці під час офіційної пресконференції журналістам.

«Ми не можемо цього зробити. Це не від нас залежить», – повідомив він. 

Слід зазначити, що у 2005 році Мексика ратифікувала Римський статут, який зобов’язує державу заарештувати Путіна після його прибуття на територію країни. 

Раніше Львівський портал" href="https://portal.lviv.ua/">Львівський портал повідомляв, що у березні 2023 року МКС видав ордер на арешт президента РФ Володимира Путіна як підозрюваного у незаконній депортації дітей з України. Це означає, що за межами Росії Путіна мають заарештувати та передати до суду. 

Відповідно до ордеру Міжнародного кримінального суду, якщо він приїде на інавгурацію президентки Клаудії Шейнбаум 1 жовтня у Мексиці то його мають заарештувати.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *