ОСТАННІ НОВИНИ

Україна просить Мексику арештувати Путіна, якщо той відвідає інавгурацію

Наталія Жолинська

|

Посольство України в Мексиці звернулось до місцевого уряду з проханням заарештувати президента РФ Володимира Путіна, відповідно до ордеру Міжнародного кримінального суду, якщо він приїде на інавгурацію президентки Клаудії Шейнбаум 1 жовтня. Про це пише Українська правда.

У посольстві визнали той факт, що Мексика запрошує на інавгурацію представників усіх країн, з якими у неї є дипвідносини, однак нагадали країні про наявність ордера Міжнародного кримінального суду (МКС) на арешт Путіна.

«Ми сподіваємося, уряд Мексики усвідомлює факт, що Владімір Путін є воєнним злочинцем, підозрюваним у викраденні та примусовій депортації українських дітей у Росію, ордер на арешт якого виданий Міжнародним кримінальним судом, юрисдикцію якого визнає Мексика», – йдеться у листі. 

Представники України сподіваються, що уряд Мексики виконає міжнародний ордер на арешт, передавши Володимира Путіна судовому органу ООН у Гаазі.

Відомо, що команда новообраної президентки Мексики Клаудії Шейнбаум в координації з міністром закордонних справ Хуаном Рамоном де ла Фуенте почала розсилати запрошення президентам різних країн на інавгурацію Шейнбаум, яка відбудеться 1 жовтня. Одне з офіційних запрошень надійшло й Путіну. 

Раніше Львівський портал повідомляв, що у березні 2023 року МКС видав ордер на арешт президента РФ Володимира Путіна як підозрюваного у незаконній депортації дітей з України. Це означає, що за межами Росії Путіна мають заарештувати та передати до суду. 

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *