ОСТАННІ НОВИНИ

Сили оборони вперше застосували більше дронів, ніж окупанти, – Зеленський

Наталя Дуляба

|

Протягом липня українські військові вперше отримали перевагу над окупантами за кількістю застосованих дронів. Це має стати «стійкою тенденцією на фронті», заявив президент Володимир Зеленський.

«За липень наші воїни застосували більше дронів, ніж окупант. Це має бути стійкою тенденцією на фронті – по всіх видах безпілотників, які є в наших підрозділів. Від FPV та до всіх інших, включно з нашими далекобійними дронами, які вже впливають на війну стратегічно, впливають в інтересах України», – сказав він.

Водночас президент вважає, що лідерство у дронах не лише наближає справедливе закінчення війни, а й може зробити Україну їхнім постачальником для інших країн.

Також Володимир Зеленський додав, що українські виробники дронів можуть виготовити більше ніж 1 мільйон безпілотників, як це було заплановано раніше на 2024 рік.

«Усіх деталей зараз ми не розголошуємо, але наші спроможності виробляти дрони незмінно стають більшими, і ми працюємо не лише з державним фінансуванням, але і з партнерами, щоб вони вкладались у наше виробництво дронів. У те, що допомагає захищатися зараз нам, а згодом допомагатиме зберігати безпеку всім, хто цінує життя і хто зараз із нами пліч-о-пліч», – розповів глава держави.

Нагадаємо, напередодні у Мінстратегпромі заявили, що в Україні є всі можливості виробляти більше 3 мільйонів дронів на рік.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *