ОСТАННІ НОВИНИ

Іноземним компаніям дозволили будувати великі об’єкти в Україні

Наталя Дуляба

|

Кабінет Міністрів дозволив іноземним компаніям та організаціям, представництва яких діють на території України, будувати великі за площею об’єкти. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі уряду.

Так, Кабмін вніс зміни до постанови №314 від 13 березня 2022 року й дозволив іноземним компаніям та організаціям, які діють на території України через відокремлені підрозділи та постійні представництва, вести будівництво.

Йдеться саме про об’єкти, які належать до об’єктів із середніми (СС2) та значними (СС3) класами наслідків, тобто житлові будинки від 5 поверхів, житлові комплекси з багатоповерхівками, торговими і громадськими центрами.

Для початку робіт такі суб’єкти мають подати декларацію про провадження господарської діяльності, ліцензії на будівництво їм отримувати не потрібно.

Така норма діятиме на час воєнного стану в Україні.

Як зауважують в уряді, ухвалення цього акта дозволить удосконалити нормативно-правове регулювання діяльності іноземних компаній в Україні. Зокрема, дасть змогу представництвам польських компаній в Україні облаштовувати пункти пропуску на українсько-польському кордоні, як це передбачено у кредитному договорі, підписаному ще у 2015 році.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *