ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський хоче, щоб коаліція країн НАТО збивала ракети над Україною

Маркіян Рой

|

Президент Володимир Зеленський доручив дипломатам пропрацювати в рамках ради «Україна-НАТО» можливість створення коаліції з-поміж держав-сусідів, які допомагатимуть збивати російські ракети над українською територією. Про це він сказав журналістам, цитує Інтерфакс – Україна.

«Ми повинні працювати над технічною можливістю, щоб було застосування бойової авіації з боку сусідніх країн проти (російських – ІФ-У) ракет, які б’ють по Україні в напрямку наших сусідів. Насамперед країн Альянсу», – заявив Зеленський.

На його думку, це рішення, «ймовірно, складне для партнерів, оскільки вони завжди бояться зайвої ескалації».

«Але ми боремося з цим і працюватимемо. У нас, на мою думку, є непоганий варіант нашої ради «Україна-НАТО». Я дав відповідне завдання нашим дипломатам працювати з НАТО, щоб була така зустріч, щоб було напрацьовано і дату, коли ми зможемо обговорити саме це питання», – сказав президент.

«Я хочу спробувати цей інструмент, щоб країни НАТО проговорили з Україною можливість такої невеликої коаліції країн-сусідів, які збиватимуть ракети ворога (над Україною – ІФ-У)», – додав глава держави.

Як він зазначив, «такої коаліції нам сьогодні дуже бракує, бо це дуже велика відповідальність для однієї країни-сусідки – взяти на себе відповідальність та допомагати нам збивати ракети».

«Хоча вважаю, що це, безумовно, потрібно було зробити. І зробити давно», – резюмував він.

Нагадаємо, у безпековій угоді між Україною та Польщею передбачено розроблення механізму щодо збиття російських ракет. А втім, така акція ще потребує схвалення інших країн-членів НАТО, казав прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *