ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні запустили платформу для цифровізації тилових закупівель ЗСУ

Наталія Жолинська

|

Міноборони України презентувало новий цифровий портал «Партнер МОУ», який полегшить взаємодію з виробниками та постачальниками тилового майна ЗСУ та забезпечить прозорість у закупівельному процесі.  Про це Львівському порталу повідомили в оборонному відомстві.

Відтепер підприємці зможуть швидко та зручно подати через новий сайт свої зразки тилового речового забезпечення для затвердження Міністерством оборони.

«Основною метою створення порталу є розширення кола постачальників, залучення нових гравців ринку та забезпечення максимальної прозорості у закупівельному процесі. Це має призвести до зростання конкуренції і, відповідно, зменшення цін при збереженні якості продукції», – зазначив заступник міністра оборони України Дмитро Кліменков.

Як це працює?

  1. Державне підприємство Міністерства оборони України «Державний оператор тилу» та/або Державна спеціальна служба транспорту оголошує процедуру спрощеної закупівлі.
  2. Виробник/постачальник звертається до Головного управління розвитку матеріального забезпечення із заявою та відповідними додатками.
  3. Комітет Головного управління розвитку матеріального забезпечення опрацьовує пакети документів, реєстрацію заяви, перевіряє зразок та документи.
  4. Після розгляду заяви готується акт про відповідність або невідповідність. При відповідності акт видають представнику виробника/постачальника.

На сайті потенційні постачальники можуть отримати швидкі та кваліфіковані відповіді на свої запитання, а також знайти всі необхідні шаблони та переліки документів для проходження процедури від виробника до постачальника для ЗСУ.

За словами міністра оборони Рустема Умєрова, цифровізація закупівельних процесів не вирішує проблем на 100%, проте ускладнює можливості незаконних схем та корупції.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *