ОСТАННІ НОВИНИ

Україна призиває в армію до 30 тисяч людей щомісяця, – NYT

Олег Дерев'янко

|

Після ухвалення закону про посилення мобілізації у травні 2024 року Україна щомісяця набирає в армію до 30 тисяч людей. Це майже стільки ж, скільки щомісяця набирає російська армія. Про це повідомляє hromadske з посиланням на The New York Times.

Таке число удвічі перевищує показники останніх зимових місяців. А втім, видання вказує, що незалежно підтвердити таку інформацію не вдалося, а українська влада її офіційно не коментує.

Українські військові, з якими поспілкувалися журналісти NYT, стверджують, що ситуація з мобілізацією значно покращилася, як порівняти з кінцем 2023 року, однак це не задовільняє повністю потребу в людях. Разом із цим є надія, що до кінця поточного літа вдасться стабілізувати лінію фронту.

New York Times пише, що наразі чимало мобілізованих усе ще проходять навчання. А ті новобранці, які вже прибули на фронт, почасти є фізично неготовими до ведення бойових дій.

Нагадаємо, з 18 травня в Україні набув чинності закон про мобілізацію, який передбачає, що всі військовозобов’язані українці повинні були оновити свої дані протягом 60 днів, тобто включно до 16 липня.

Після чого до військовозобов‘язаних, які не оновили дані, можуть застосовуватися штрафні санкції.

Львівський портал розповідав, що зміниться для чоловіків призовного віку з 17 липня, тобто після завершення терміну для оновлення даних.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *