ОСТАННІ НОВИНИ

В «Укренерго» спрогнозували, що буде зі світлом найближчими місяцями

Наталя Дуляба

|

Якщо не буде нових обстрілів, то наступні три місяці Україна може пройти в енергобалансі, тобто з мінімальними обмеженнями світла. Про це повідомляє Економічна правда з посиланням на члена наглядової ради «Укренерго» Юрія Бойка.

За словами Бойка, завдяки погоді й зниженню температури генеруючої електроенергії в системі побільшало, тож зараз Україна перебуває в відносному енергобалансі.

«Якщо не буде зовнішніх впливів, ми в цьому балансі повинні прожити наступні три місяці. Це означає, що якщо обмеження і будуть виникати, вони будуть мати незначний характер», – сказав Юрій Бойко.

Як повідомляв Львівський портал, наприкінці липня споживання електроенергії в Україні знизилось на 6%. На це вплинуло, зокрема, завершення спеки. Невдовзі після цього в «Укренерго» заявили, що найскладніший період літа вже позаду.

30 липня по всій Україні вперше за останні кілька місяців не вимикатимуть світло.

Додамо, що через прицільні атаки Росії по енергетичних об’єктах вимикати світло у всіх областях України почали 14 травня, адже в енергосистемі виник значний дефіцит, який вже не покривав імпорт.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *