ОСТАННІ НОВИНИ

Найскладніший період літа в енергетиці уже позаду, – «Укренерго»

Ольга Денисяка

|

Ситуація в українській енергосистемі покращилась і найскладніший період літа вже позаду. Про це повідомив голова правління НЕК «Укренерго»  Володимир Кудрицький, пише пресслужба компанії.

«У нас є всі причини очікувати, що найскладніший період літа – уже позаду. Ми пройшли дуже складні пару тижнів і зараз дійсно ситуація покращилася. Це пов’язано, передусім, з тим, що нарешті спала абсолютно аномальна, рекордна, спека. І відтак – зменшилося споживання електроенергії. І також, звичайно, це пов’язано з тим, що вийшли з ремонту певні енергогенеруючі потужності – довгоочікувані, важливі для енергосистеми – які, безумовно, додають нам потужності та скорочують дефіцит», – повідомив на брифінгу в «Українському медіа центрі» голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький.

За його словами, замість складного режиму 3-4 черги зараз застосовуються 1-2.

Кудрицький зазначив, якщо не буде якихось нових масштабних пошкоджень електростанцій – то ситуація матиме тенденцію до покращення.  

Нагадаємо, раніше в «Укренерго» анонсували зменшення обсягів знеструмлень після 20 липня. Про такі часові межі говорив і прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Міністр енергетики України Герман Галущенко також анонсував поліпшення ситуації з електропостачанням «вже найближчим часом».

Хоча раніше енергетики прогнозували, що електрики українці матимуть більше вже у серпні, коли завершаться планові ремонти енергоблоків АЕС та зміниться погода.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *