ОСТАННІ НОВИНИ

У справі вбивства Фаріон стався витік інформації, – МВС

Олег Дерев'янко

|

У Міністерстві внутрішніх справ розповіли, що будуть відстежувати витік досудової інформації та розголошення даних у справі про вбивство Ірини Фаріон. Про це повідомила речниця Міністерства внутрішніх справ Мар’яна Рева в етері телемарафону, пише Українська правда.

«Однозначно був витік. На жаль, це не перший випадок… Одразу всі намагаються через свої джерела у правоохоронних органах дізнатися якомога більше інформації. Зі свого боку ми завжди стежимо за тим, аби всю інформацію досудового розслідування ізолювати і надавати лише ті дані, які дозволяє слідство. Відстежується витік інформації», – сказала Рева.

Вона додала, що будь-які дані, розголошені без дозволу органу досудового розслідування, можуть негативно вплинути на судовий процес і на винесення вироку підозрюваній особі.

Зокрема йдеться про персональні дані підозрюваного В’ячеслава Зінченка. 18-річний хлопець станом на 2023 рік грав у дніпровській футбольній команді, що діє при місцевій ДЮСШ, а за місяць до вбивства Фаріон брав участь у турнірі «Пульс» в складі команди «Юніори».

За даними слідства, підозрюваний приїхав з Дніпра до Львова спеціально, щоб слідкувати за Фаріон.

Нагадаємо, що 25 липня у Дніпрі затримали 18-річного місцевого мешканця, якого підозрюють у вбивстві Ірини Фаріон.

Під час підготовки до злочину він орендував щонайменше три квартири у Львові. Слідство продовжує розслідування, зокрема, перевіряється версія про те, що підозрюваний міг бути лише виконавцем.

За даними ЗМІ, хлопець приїхав до Львова на потязі, а після вбивства залишив місто таким же способом. До скоєння злочину він готувався з травня 2024 року.

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко повідомив, що є достатньо доказів стверджувати, що саме затриманий стріляв у мовознавицю. За його словами, для пошуків 18-річного хлопця знадобилося 139 годин.

За місцем його проживання тривають обшуки. Після цього хлопця доставлять у Львів для проведення подальших слідчих дій.

Батько підозрюваного у коментарі журналістам сказав, що він служить, а сина давно не бачив, але про його затримання дізнався від дружини

26 липня дніпрянину оголосили про підозру з ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України – умисне вбивство. За цією статтею фігуранту загрожує до 15 років тюрми.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *