ОСТАННІ НОВИНИ

До лав ЗСУ долучилися перші засуджені жінки

Олег Дерев'янко

|

Семеро жінок, які відбували покарання у в’язниці, уклали контракт зі Збройними Силами України. Про це Львівському порталу повідомили у Міністерстві юстиції України.

Вони виявили бажання проходити військову службу за контрактом в обмін на умовно-дострокове звільнення. Жінки успішно пройшли військово-лікарську комісію та отримали згоду командирів військових частин на проходження служби у конкретних підрозділах Сил оборони.

«Ухвалений Верховною Радою закон про мобілізацію засуджених осіб передбачає можливість потрапити до війська не тільки чоловікам, але й жінкам. Однак раніше засуджені жінки не виявляли бажання мобілізуватись до війська. Наразі маємо рішення щодо перших 7 засуджених, які вирішили укласти контракт із ЗСУ», – зазначила заступниця міністра юстиції Олена Висоцька.

Загалом 6101 засуджених виявили бажання долучитись до лав Збройних Сил України. З них 3823 осіб вже виїхали з установ відбування покарань на навчання.

Нагадаємо, 8 травня Верховна Рада у другому читанні проголосувала за законопроєкт, який передбачає дозвіл певним категоріям увʼязнених служити в Збройних силах України.

У вівторок, 21 травня, стало відомо, що після ухвалення закону про мобілізацію в’язнів уже понад 3 тисячі засуджених подали заяви на приєднання до лав Збройних сил України в обмін на умовно-дострокове звільнення.

Цього ж дня Хмельницький міськрайонний суд звільнив перших двох засуджених від відбування покарання для проходження військової служби.

За період з 3 по 9 червня з тюрем Рівненщини до військових частин ЗСУ відправили 85 засуджених.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *