ОСТАННІ НОВИНИ

У Хмельницькому звільнили перших двох ув’язнених для служби у ЗСУ

Олег Дерев'янко

|

У вівторок, 21 травня Хмельницький міськрайонний суд звільнив перших двох засуджених від відбування покарання для проходження військової служби. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Хмельницького міськрайонного суду.

Цього дня надійшло два подання з ДУ «Хмельницький слідчий ізолятор». Вони розглядалися у відкритому дистанційному судовому засіданні в режимі відео конференції.

Чоловіки віком 24 та 43 років, виявили бажання проходити військову службу за контрактом. Вони є мешканцями сіл Хмельницького та Красилівського районів Хмельницької області. Обидвоє були засуджені за крадіжки у жовтні та листопаді 2022 року, відповідно на 4 роки і 9 місяців та на 5 років і 5 місяців.

У тексті ухвал йдеться, що кожен із чоловіків  придатний до військової служби за станом здоров’я, пройшов професійно-психологічний відбір, має достатній рівень фізичної підготовки для виконання покладених на них тепер обов’язків.

Відповідно до рішень суду, ДУ «Хмельницький слідчий ізолятор» зобов’язаний невідкладно, але не пізніше 24 годин з моменту набрання ухвалами законної сили, умовно-достроково звільнити чоловіків для проходження ними військової служби за контрактом. Підрозділи Нацгвардії мають їх доставити до Хмельницького ТЦК для укладення контракту та проходження військової служби.

Суд також постановив, що над чоловіками буде встановлений адміністративний нагляд терміном на один рік, але не довше ніж до їх звільнення з військової служби. Такий нагляд будуть здійснювати командири військової частини, у яких ті проходитимуть військову службу за контрактом.

Серед обмежень – заборона перебувати поза межами місця дислокації військової частини та виїжджати в особистих справах без дозволу командира.

Попри те, що кожна з ухвал підлягає негайному виконанню, на них може бути подана скарга до Хмельницького апеляційного суду протягом семи днів з дня її оголошення.

За даними відомства, 22 травня Хмельницький міськрайонний суд проводить розгляд ще 50 подань про умовно-дострокове звільнення засуджених для проходження військової служби.

Нагадаємо, 8 травня Верховна Рада у другому читанні проголосувала за законопроєкт, який передбачає дозвіл певним категоріям увʼязнених служити в Збройних силах України.

У вівторок, 21 травня, стало відомо, що після ухвалення закону про мобілізацію в’язнів уже понад 3 тисячі засуджених подали заяви на приєднання до лав Збройних сил України в обмін на умовно-дострокове звільнення.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *