ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський поговорив про мир в Україні з держсекретарем Ватикану

Наталя Дуляба

|

Президент Володимир Зеленський зустрівся у Києві з державним секретарем Ватикану кардиналом Пʼєтро Пароліном, сторони говорили про встановлення справедливого миру в Україні. Про це Львівському порталу повідомили в Офісі президента.

Зеленський та Паролін приділили окрему увагу рішенням першого Саміту миру у Швейцарії та ролі Святого Престолу у встановленні справедливого й сталого миру для України.

Глава держави відзначив особистий внесок кардинала у зміцнення співпраці між Україною та Ватиканом, а також подякував за відвідини українських міст.

«Це сильний сигнал з боку Ватикану, дякую за таку підтримку. І вдячні за вашу участь у Саміті у Швейцарії. Це перший крок на шляху до миру, усі кроки є цінними. Важливо, що ви також це підтримуєте. Ми всі розуміємо, що маємо закінчити цей шлях якнайшвидше, щоб не втрачати людських життів», – наголосив український лідер.

Крім того, сторони обговорили результати червневої зустрічі Володимира Зеленського з Папою Франциском, яка відбулась на полях саміту G7 в Італії. Президент подякував за молитви понтифіка заради миру для України та за заклики до повернення українських полонених додому.

Володимир Зеленський і П’єтро Паролін докладно обговорили наслідки російської агресії проти України, постійний повітряний терор, зокрема ракетний удар РФ по дитячій лікарні «Охматдит», і складну гуманітарну ситуацію.

Нагадаємо, перед візитом до Києва держсекретар Ватикану П’єтро Паролін приїжджав до Львова. Відомо, що його маршрут в Україні також включав Житомирщину та Одесу.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ОПУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *