ОСТАННІ НОВИНИ

Україна другий рік поспіль хоче перезимувати на власному газі

Наталя Дуляба

|

Зиму 2024/2025 років Україна також хоче перейти на власних запасах газу. Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду 23 липня.

«Ще один напрямок нашої енергостійкості – це збільшення видобутку власного газу. Як і минулого опалювального сезону, розраховуємо пройти зиму на газу власного українського видобутку», – сказав він.

За словами прем’єра, зараз у газосховища закачали вже понад 10 млрд кубометрів газу. До листопада запаси планують збільшити до більш ніж 13 млрд кубометрів.

Зазначимо, що зиму 2023/2024 років Україна вперше пройшла лише на власному газі.

Загалом за останні два роки «Нафтогаз» досяг найвищого видобутку блакитного палива. Тому уряд поставив завдання, аби у 2024-му компанія добула 15 мільярдів кубометрів газу.

Відомо, що торік державний «Нафтогаз» запустив в Україні 86 нових свердловин. Станом на травень цьогоріч до них додались ще 7 нових.

Як повідомляв Львівський портал, президент Володимир Зеленський вважає, що однією з цілей російських атак буде газова інфраструктура у західних регіонах України. Це, за його словами, «поставить під удар енергетичну безпеку Європи».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *