ОСТАННІ НОВИНИ

Туреччина допомагатиме Україні з відновленням енергосистеми

Олег Дерев'янко

|

Туреччина планує допомагати Україні з відновленням енергосектору і нарощуванням потужностей розподіленої генерації після російських атак. Про це Львівському порталу повідомили у Міністерстві енергетики України.

Заступниця міністра енергетики України Світлана Гринчук провела зустріч з послом Туреччини в Україні Мустафою Левентом Більгеном.

Вона розповіла йому про складну ситуацію в енергосистемі України, що склалася внаслідок масованих прицільних російських ударів по об‘єктах енергетичної інфраструктури.

«В умовах кризової ситуації в енергетиці, коли росія постійно атакує і системно руйнує енергетичну інфраструктуру, важливим завданням є проведення ремонтів і відновлення енергооб’єктів, де це можливо, а також підвищення енергонезалежності українців через розвиток розподіленої генерації. І ми радо вітаємо участь турецьких компаній у цьому важливому процесі», – сказала Гринчук.

Сторони обговорили напрямки двосторонньої співпраці у відновленні українського енергосектору, постачанні необхідного обладнання та залученні технічної та експертної підтримки турецьких фахівців.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова  підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ілюстративне

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *