ОСТАННІ НОВИНИ

Львів просить Кабмін дати громадам право самостійно планувати навчальний рік

Олег Дерев'янко

|

Депутати Львівської міської ради звернулися до Кабінету Міністрів України з проханням дозволити громадам самостійно приймати рішення про структуру навчального року. Це зумовлено тим, що Львів планує розпочати навчання на два тижні раніше, щоб уникнути проблем зі світлом та опаленням взимку. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі мерії.

У зверненні зазначено, що локальні органи влади краще розуміють специфіку своїх регіонів і можуть приймати рішення, які будуть оптимальними для місцевих шкіл. Децентралізація планування навчального року може забезпечити більш ефективний і гнучкий підхід до організації освітнього процесу.

Начальник управління освіти Львівської міської ради Андрій Закалюк підкреслив, що у багатьох країнах світу існують більш гнучкі та адаптивні до сучасних умов підходи до організації освітнього процесу.

«На сьогоднішній день надзвичайно складно передбачити ситуацію, яка буде в осінньо-зимовий період. Не виключено, що вона може бути набагато гіршою, ніж минулого року, зокрема, через відсутність центрального опалення, електроенергії, газопостачання протягом тривалого періоду. За таких умов заклади освіти міста стануть повноцінними пунктами незламності для мешканців, і в такому випадку якісний освітній процес буде неможливим», – йдеться у зверненні.

Львів рекомендує розпочати новий навчальний рік з 19 серпня для шкіл та з 1 вересня для закладів позашкільної освіти.

«Наша мета – залишити дітей якомога довше за шкільними партами та надати якісні освітні послуги в той період, коли це можливо зробити. Громада міста з розумінням ставиться до виходу на навчання раніше, оскільки усвідомлює всі загрози, які можуть нас очікувати в осінньо-зимовий період», – додали у зверненні.

Нагадаємо, 23 липня Кабінет міністрів затвердив дати початку та закінчення нового навчального року в загальноосвітніх школах. Новий навчальний рік для школярів розпочнеться з 2 вересня 2024 року і триватиме до 30 червня 2025 року.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ілюстративне

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *