ОСТАННІ НОВИНИ

Уряд затвердив початок та кінець навчального року у школах

Олег Дерев'янко

|

Кабінет Міністрів ухвалив окрему постанову, яка визначає дати початку і завершення нового 2024/2025 навчального року для загальних середніх шкіл. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Так, згідно з постановою уряду, навчальний рік у школах розпочнеться у понеділок, 2 вересня, а завершиться – 30 червня 2025 року.

Міністр освіти і науки Оксен Лісовий повідомив, що уряд орієнтувався на звернення громад, і зазначив, що був лише один запит щодо дострокового початку навчального року.

Він підкреслив, що заклади зможуть самі визначати структуру року та форми організації освітнього процесу. Це дасть змогу ліпше враховувати безпекову та енергетичну ситуацію, потреби учнів та наслідки війни для освіти.

«Військові адміністрації та засновники шкіл створять умови для максимально безпечного старту навчання. Не забуваємо й про відпочинок – мінімум 30 днів на канікули впродовж навчального року», – додав Лісовий.

Нагадаємо, міський голова Львова Андрій Садовий повідомляв, що навчальний рік у школах Львова розпочнеться з 19 серпня через надзвичайно складну ситуацію з електроенергією.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ілюстративне

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *