ОСТАННІ НОВИНИ

Львів допоможе відновити вікна і двері ще 10 домогосподарствам у Малехові

Олег Дерев'янко

|

У вівторок, 23 липня, виконавчий комітет Львівської міськради погодив виділення коштів з міського бюджету для допомоги ще 10 домогосподарствам у Малехові, які постраждали від російських «шахедів» 19 червня. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі мерії.

Ці кошти будуть спрямовані на відновлення пошкоджених вікон та дверей у помешканнях.

Як зазначив керівник міського управління соціального захисту Олексій Неділя, такі компенсації вже отримали сім домогосподарств у Малехові. Зокрема, чотирьом компенсували відновлення вікон (загалом це 16 вікон на загальну суму майже 166 тис. грн) та трьом – компенсували відновлення вхідних дверей (загалом це 3 дверей на загальну суму 24 тис. грн).

Зараз, відповідно до рішення, йдеться ще про відновлення 48 вікон та 4 дверей – на загальну суму 528 тис. грн.

Нагадаємо, у ніч на 19 червня війська РФ атакували «Шахедами» Львів і село Малехів, що входить до складу Львівської громади. Тут пошкоджено офісне приміщення, у житлових будинках повибивало вікна. У самому Львові уламки ворожих дронів впали на Науково-дослідний інститут, є руйнування.

Крім того, внаслідок атаки «Шахедів» по Львову та передмістю поранення отримали двоє людей.

Згодом Львівська міськрада повідомила, що у с. Малехів і м. Дублянах розпочнуть приймати документи від мешканців на отримання компенсації за пошкоджені внаслідок обстрілу вікна та двері.

Компенсація за одне вікно становить до 12 тис. грн, а на вхідні у квартиру чи будинок двері – до 8 тис. гривень.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Роман Балук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *