ОСТАННІ НОВИНИ

Чехія стала 16 учасником «коаліції дронів» для України

Олег Дерев'янко

|

Чехія офіційно долучилась до міжнародної коаліції із забезпечення України безпілотниками, яку очолюють Латвія та Велика Британія. Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на латвійське Міністерство оборони.

Чехія приєдналася до «коаліції безпілотників» після того, як її делегація підписала меморандум про взаєморозуміння під час саміту НАТО у Вашингтоні 11 липня.

Після приєднання Чехії кількість учасників коаліції збільшилася до 16.

«Кожна країна – член коаліції може зробити значний внесок у зусилля України, а також підтримати розвиток своєї національної промисловості», – підкреслив міністр оборони Латвії Андрюс Спрудс.

Нагадаємо, що Латвія упродовж липня передасть України 2500 безпілотників у межах «коаліції дронів», загальною вартістю близько 4 млн євро.

А Нідерланди пожертвують 20 мільйонів євро в спільний фонд «коаліції дронів» для поставки Україні 1 мільйона FPV-дронів.

Зазначимо, що коаліцію дронів та РЕБ створили Україна та Латвія. Рішення про це ухвалили під час візиту Міністра оборони Латвії Андріса Спрудса до Києва.

Наразі до міжнародної коаліції дронів входять 16 країн: Латвія, Україна, Велика Британія, Австралія, Канада, Данія, Естонія, Франція, Німеччина, Італія, Литва, Нідерланди, Польща, Швеція, Естонія, Нова Зеландія та Чехія. Загалом ці країни зібрали понад пів мільярда євро на дрони для ЗСУ.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ілюстративне

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *