ОСТАННІ НОВИНИ

Нідерланди виділять 20 млн євро на мільйон FPV-дронів для України

Олег Дерев'янко

|

Нідерланди пожертвують 20 мільйонів євро в спільний фонд коаліції з безпілотників для поставки Україні 1 мільйона FPV-дронів. Про це Львівському порталу повідомили у Міноборони Нідерландів.

«Україні швидко потрібна велика кількість ударних безпілотників. Вони виявилися дуже успішними на полі бою. Ми забезпечимо це разом з 11 іншими країнами, і ми підтвердили це під час саміту НАТО», – сказав міністр оборони Нідерландів Рубен Брекельманс.

Мета коаліції – цьогоріч передати Україні 1 мільйон безпілотників, а згодом розширити постачання на інші типи, наприклад, для розвідки. Тим часом понад 265 компаній, зокрема дев’ять з Нідерландів, підписали угоду про постачання безпілотників FPV в Україну.

Нагадаємо, коаліцію дронів та РЕБ створили Україна та Латвія. Рішення про це ухвалили під час візиту Міністра оборони Латвії Андріса Спрудса до Києва.

Наразі, за даними Міноборони Латвії, до коаліції входять 14 країн: Латвія, Україна, Велика Британія, Австралія, Канада, Данія, Естонія, Франція, Німеччина, Італія, Литва, Нідерланди, Польща, Швеція та Естонія. Загалом ці країни зібрали понад пів мільярда євро на дрони для ЗСУ.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *