ОСТАННІ НОВИНИ

Ситуація зі світлом поліпшиться вже найближчим часом, – міністр енергетики

Наталя Дуляба

|

Міністр енергетики України Герман Галущенко анонсував поліпшення ситуації з електропостачанням «вже найближчим часом». Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі відомства.

«Уже найближчим часом ситуація поліпшиться. І це правда, я це підтверджую», – сказав міністр під час години запитань до уряду.

Це поліпшення, за його словами, пов’язане з особливостями ремонтної кампанії на обʼєктах генерації.

«У нас побудована ремонтна кампанія таким чином, щоб атомна генерація працювала повним складом протягом осінньо-зимового періоду. І, відповідно, під це і всі строки адаптовані. Сьогодні з урахуванням тієї складної ситуації, яка є через постійні обстріли, через аномальні погодні умови, ми намагаємося максимально скоротити терміни там, де це можливо, основне – без загрози для ядерної та радіаційної безпеки», – наголосив Галущенко.

Нагадаємо, раніше в «Укренерго» анонсували зменшення обсягів знеструмлень після 20 липня. Про такі часові межі говорив і прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Хоча раніше енергетики прогнозували, що електрики українці матимуть більше вже у серпні, коли завершаться планові ремонти енергоблоків АЕС та зміниться погода.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *