ОСТАННІ НОВИНИ

Скільки чоловіків можуть оштрафувати за неоновлення даних у ТЦК

Наталя Дуляба

|

В Україні мінімум 6 мільйонів військовозобов’язаних чоловіків можуть отримати штрафи за те, що не встигли оновити свої дані. Про це повідомляють Українські новини з посиланням на першого заступника парламентського комітету з питань правоохоронної діяльності Андрія Осадчука.

За словами депутата, дані про себе оновили близько 4,2 мільйона військовозобов’язаних українців. При цьому загалом зробити це мали орієнтовно 11,1 мільйона чоловіків.

«Відповідно, нескладна арифметика говорить про те, що у нас мінімум мільйонів 6 людей підпадають під автоматичне притягнення до адміністративної відповідальності», – розповів він.

Андрій Осадчук вважає, що така кількість «порушників» – доказ того, що процес оновлення даних у реєстрі військовозобов’язаних був зроблений «бездарно».

Нардеп переконаний, що наводити лад з реєстром військовозобов’язаних в Україні потрібно було ще з початку повномасштабної війни.

«Якщо у вас в результаті 6 мільйонів порушників, то, напевно, щось ви не так робили. А “не так” – це те, що зробили пізно і похапцем», – додав депутат.

Як повідомляв Львівський портал, з 18 травня в Україні набув чинності закон про мобілізацію, який передбачає, що всі військовозобов’язані українці повинні оновити свої дані протягом 60 днів, тобто включно до 16 липня.

Зробити це можна безпосередньо у територіальних центрах комплектації, через ЦНАП або через застосунок «Резерв+». При цьому у ТЦК відкрили попередній онлайн-запис.

За даними Міноборони, за ці два місяці свої дані оновили 4,6 мільйона військовозобов’язаних українців. Левова частка з них зробила це через мобільний додаток.

Детальніше про штрафи, які чекають на українців за неоновлення даних, як ТЦК тепер розсилатиме повістки і чого чекати тим, хто встиг подати державі інформацію про себе, читайте за цим посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *