ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні більше не переводитимуть час на літній

Олег Дерев'янко

|

У вівторок, 16 липня, Верховна Рада України ухвалила в цілому законопроєкт, який скасовує переведення годинників з зимового на літній час та навпаки. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

За законопроєкт №4201 проголосував 261 народний депутат. Це означає, що у 2024 році українці востаннє переведуть годинники на зимовий час 27 жовтня, після чого переведення на літній час більше не відбуватиметься, починаючи з 2025 року.

Нагадаємо, на початку березня 2021 року Верховна Рада України ухвалила у першому читанні за основу цей законопроєкт. Однак пізніше його відправили на доопрацювання.

Цьогоріч комітет з питань економічного розвитку рекомендував парламенту прийняти законопроєкт про скасування переходу на зимовий та літній час в Україні.

За їхніми словами, щорічне зміщення годинників на годину вперед і назад несе низку негативних наслідків, викликає значне погіршення стану здоров’я громадян у період адаптації та не допомагає енергозбереженню.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *