ОСТАННІ НОВИНИ

Рада не скасувала сезонне переведення годинників

Вероніка Рой

|

Верховна Рада провалила голосування у другому читанні та в цілому за законопроєкт, який скасовує в Україні перехід із літнього на зимовий час і навпаки. Україна мала лишитися на зимовому часі. За проєкт закону №4201 проголосували 212 народних депутатів із 226 необхідних, передає Громадське.

Пропозицію про направлення закону на доопрацювання комітетом та повторне друге читання підтримали 226 парламентарів.

Як розповів нам перший заступник спікера парламенту Руслан Стефанчук, який є автором закону, документ мав набути чинності наступного дня після опублікування у парламентській газеті «Голос України». Він сподівається, що закон встигнуть опублікувати там до 28 березня, коли Україна має перевести годинники на літній час.

Переведення годинників на літній час проводять для заощадження електроенергії. Планується, що у ніч з 27 на 28 березня українці переведуть час, перемістивши стрілки годинників на одну годину вперед. Таким чином, спати доведеться на годину менше.

Нагадаємо, на початку березня Верховна Рада України ухвалила у першому читанні за основу цей законопроєкт.

Як відомо, щорічне переведення годинників зараз діє у 60 країнах. При цьому близько 140 країн або ніколи не користувалися сезонним часом, або відмовилися від такої практики. Європейський парламент 26 березня 2019 року також підтримав ідею скасувати сезонне переведення годинника з 2021 року.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *