ОСТАННІ НОВИНИ

Кого з військовозобовʼязаних можуть оголосити в розшук після 16 липня

Ольга Денисяка

|

Після 16 липня військовозобов’язаних громадян, які не оновили військово-облікові дані, можуть оголошувати у розшук. Про це розповіла заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко в інтерв’ю на YouTube-каналі «Є питання».

У чиновниці запитали, що буде після того, як чоловікам, які не оновили дані, надішлють повістку поштою. Вона зазначила, що повістки, які приходять «Укрпоштою», будуть вважатися врученими, навіть якщо людина не поставила на них свій підпис.

«Якщо він ігнорує повістки певний час, він передаватиметься у розшук», – відповіла Катерина Черногоренко.

Нагадаємо, з 18 травня в Україні набув чинності закон про мобілізацію, який передбачає, що всі військовозобов’язані українці повинні оновити свої дані протягом 60 днів, тобто включно до 16 липня.

Зробити це можна безпосередньо у територіальних центрах комплектації, через ЦНАП або через застосунок «Резерв+». При цьому у ТЦК відкрили попередній онлайн-запис.

З 19 червня у «Резерв+» також запустилиелектронний військово-обліковий квиток. QR-код з’являється після оновлення даних і згенерує всю інформацію щодо військовозобовʼязаного. Він має таку ж юридичну силу, як і паперовий документ.

Також у застосунку вже відображаєтьсяактуальний статус бронювання від мобілізації. Його станом на кінець червня мають 340 тисяч українців.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *