ОСТАННІ НОВИНИ

Біля кордону з Молдовою спіймали відразу 27 ухилянтів

Наталя Дуляба

|

Поблизу кордону України з Молдовою затримали відразу 27 чоловіків призовного віку. Втечу їм допомагав організувати адміністратор одного з Telegram-каналів. Про це Львівському порталу повідомили у Держприкордонслужбі.

Всі ухилянти намагались незаконно потрапити до Придністровського регіону Молдови, їх спіймали нещодавно прикордонники спільно з поліцейськими в одному зі сіл Подільського району Одещини.

Встановлено, що чоловіки звертались за допомогою до адміністратора одного з Telegram-каналів. При вдалому переправленні за кордон він мав би отримати на криптогаманець від 4 до 7 тисяч доларів із кожного.

До місця збору ухилянти добиралися власними силами: на поїзді, на таксі, а декого навіть підвозили жінки. Звідти мандрівники пішки попрямували до держкордону, однак там на них чекали правоохоронці.

На всіх чоловіків склали протоколи про адмінправопорушення за ч.2 ст.204-1 КУпАП. Справи вже скерували до суду.

Натомість за організацію нелегальної переправи за межі України передбачена кримінальна відповідальність. Коло причетних до цього осіб встановлюють, слідчі дії тривають.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *