ОСТАННІ НОВИНИ

Безуглу відкликали з посади голови підкомітету ВРУ з питань нацоборони

Олег Дерев'янко

|

Народну депутатку Мар’яну Безуглу відкликали з посади голови парламентського підкомітету з питань демократичного цивільного контролю. Про це повідомила народна депутатка Ірина Геращенко.

«Щодо відкликання Безуглої з поста заступниці глави комітету, то Офіс блокує це рішення й керівництво ВР не виносить цю постанову в залу», – написала Геращенко.

Сама ж Безугла заявила, що вважає своє зняття «реакцією Комітету на правду про проблеми в ЗСУ».

«Колеги, підкомітету не існує, бо ви до нього не доєдналися. З нічого знімати. Комітету в нас практично не існує. Ви поховалися і створили собі кишенькові підкомітети і радо проголосували усі. Ці “підкомітети” в абсолютній більшості навіть не мають засідань, не кажучи вже про рішення. Для візиток», – зазначила депутатка.

Вона додала, що залишається заступницею голови комітету, членом комітету та народною депутаткою України.

Нагадаємо, депутатка Мар’яна Безугла неодноразово відзначалась скандальними заявами щодо військових, ведення бойових дій. Вона також наполегливо критикувала ексголовкома ЗСУ Валерія Залужного і закликала його подати у відставку, хоча сама не виступала з жодними аргументами чи конструктивом.

Такі заяви представниці «Слуги народу» викликали резонанс у суспільстві та серед військових. Нардепку почали звинувачувати у роботі на російську пропаганду.

Після звільнення Валерія Залужного у лютому цьогоріч Мар’яна Безугла не перестала критикувати військових і «переключилась» на нових персон, зокрема на нового головкома Олександра Сирського та командувача Повітряних Сил Миколу Олещука.

На початку 2024 року парламентський комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки вже приймав рішення щодо відсторонення Безуглої. Проте подальшу процедуру не було пройдено.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *