ОСТАННІ НОВИНИ

У НАТО високо оцінили бойову систему Delta в Україні

Олег Дерев'янко

|

Українська бойова система Delta отримала високу оцінку від керівництва НАТО за інноваційний підхід і взаємосумісність з системами Альянсу. Про це Львівському порталу повідомили у Міністерстві оборони України.

Українська бойова система Delta отримала високу оцінку від Верховного головнокомандувача НАТО з питань трансформації генерала Філіпа Лавіна та заступника начальника штабу з розвитку спроможностей НАТО віце-адмірала Джеффрі В. Г’юза.

Представники НАТО відзначили значну роботу Міноборони України щодо забезпечення взаємосумісності систем України та НАТО, а також інноваційний підхід при розробці бойової системи Delta.

«Delta довела, що може обмінюватись інформацією між різними державами-союзниками НАТО. З появою Delta Україна посилює свої позиції у світі як потужного інноваційного хабу, який генерує дієві рішення для ефективного ведення війни», – зазначила заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко.

Нагадаємо, 4 лютого 2023 року уряд ухвалив рішення щодо запровадження системи Delta в Силах оборони.

Delta – це онлайн-система, яка дає уявлення про тактичну і оперативну ситуацію на полі бою в конкретний момент часу.

«Сьогодні Delta – найбільш інформативна система, що забезпечує ситуаційну обізнаність в морському, повітряному просторі та на землі… Тепер усіма перевагами цієї сучасної платформи зможуть користуватися всі сили, задіяні в обороні нашої держави та звільненні окупованих територій від загарбників», – зауважив керівник Центру протидії корупції Віталій Шабунін.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *