ОСТАННІ НОВИНИ

Кабмін запроваджує систему Delta в Силах оборони

Андрій Котенський

|

Уряд ухвалив рішення щодо запровадження системи Delta в Силах оборони. Відповідну постанову за поданням міністра оборони України Олексія Резнікова прийнято сьогодні, 4 лютого, на засіданні Кабінету Міністрів України, повідомляє Урядовий портал.

Delta – це платформа з ситуаційної обізнаності, яку створив Центр інновацій та розвитку оборонних технологій Міністерства оборони України.

Центр інновацій Міноборони постійно вдосконалює платформу Delta і додає новий функціонал, що дає нашим військовим значну перевагу над ворогом.

Окрім використання платформи військовими, Уряд дозволив розмістити Deltа в хмарі поза межами України. Це дозволить захистити систему від ракетних та кібератак ворога.

Керівник Центру протидії корупції Віталій Шабунін зі свого підкреслив, що введення системи Delta в українське військо є важливим кроком, адже дозволяє всім силам безпеки і оборони розуміти всю ситуацію на полі бою у режимі реального часу.

«Delta забезпечує об’ємне розуміння поля бою в режимі реального часу, інтегрує в одній цифровій мапі інформацію про противника від різноманітних сенсорів та джерел. Сьогодні Delta – найбільш інформативна система, що забезпечує ситуаційну обізнаність в морському, повітряному просторі та на землі… Тепер усіма перевагами цієї сучасної платформи зможуть користуватися всі сили, задіяні в обороні нашої держави та звільненні окупованих територій від загарбників», – зауважив Шабунін.

Систему Delta розробив центр інновацій Міноборони України за стандартами НАТО.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *