ОСТАННІ НОВИНИ

Лікар французького футбольного клубу ПСЖ прооперував у Львові 15 українців

Маркіян Рой

|

Персональний лікар французького клубу ПСЖ (Парі Сен-Жермен) – ортопед-травматолог Стефано Романо приїхав до України, аби провести декілька операцій. Одним з його пацієнтів став 17-річний футболіст. Про це Львівському порталу повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

Юний львів’янин Віталік упродовж 11-ти років займався у львівському клубі «Карпати». Та після низки травм, із професійним спортом довелося попрощатися. Тепер він ганяє м’яча як любитель. Під час такого матчу хлопець і отримав нову травму. Йому на плече впав один із гравців, що спричинило складний вивих.

Дислокація плеча – це поширена серед спортсменів травма. Одразу після її отримання Віталік відчув сильний біль, який швидко зник, бо плечова кістка повернулася на місце – у суглобову западину. Однак потім знову і знову зміщувалась.

Віталій звернувся за допомогою до спеціалістів дитячої лікарні святого Миколая. У той час у Перше медичне об’єднання Львова якраз приїхав ортопед-травматолог із Парижа Стефано Романо. Він є одним із найкращих у Європі спеціалістів із втручань на верхніх кінцівках, працює в одній з найбільших у Франції приватних клінік та лікує футболістів ФК «ПСЖ». Тож радо погодився допомогти Віталіку.

Стефано Романо оперував хлопця спільно з львівськими медиками. Вони вирішили провести операцію за методом Латарже. Це втручання при важких вивихах плеча є сучасним, високоефективним і не новим для наших лікарів. Однак лікар Романо поділився новою технікою виконання цієї операції – у менш травматичний спосіб.

Під час втручання хірурги зафіксували внутрішньосуглобову ділянку плеча до поверхні лопатки спеціальним болтом, а потім приєднали й інші структури. Операція минула добре. Після трьох тижнів носіння пов’язки, Віталік розпочав заняття із фізичним терапевтом. Спеціалісти впевнені, що за кілька місяців юнак зможе повернутися на поле.

До слова, це вже четвертий візит Стефано Романо до Першого медичного об’єднання Львова. Він не лише спортивний, а ще й військовий лікар за сумісництвом: неодноразово їздив із медичними місіями до Іраку, Лівії та Афганістану. І радий нині допомагати Україні та її захисникам. Тож під час цього візиту разом із львівськими спеціалістами Стефано Романо прооперував загалом 15 пацієнтів – здебільшого, це були військові. Їм французький лікар виконував втручання із відновлення сухожилків та нервів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *