ОСТАННІ НОВИНИ

США та Німеччина зірвали російський план вбивства гендиректора Rheinmetall, – ЗМІ

Олег Дерев'янко

|

США та Німеччина запобігли російському плану вбивства виконавчого директора німецького виробника зброї Rheinmetall, який виробляє продукцію Україні, зокрема артснаряди та військові транспортні засоби. Про це повідомляє hromadske з посиланням на CNN.

Американська розвідка виявила плани російського уряду щодо вбивства гендиректора концерну Rheinmetall Арміна Паппергера цього року. Змова була частиною серії щодо вбивства керівників оборонної промисловості по всій Європі, які підтримували військові зусилля України, кажуть співрозмовники CNN.

План щодо Паппергера був найбільш підготовленим.

Коли США дізналися про ці наміри, то повідомили Берліну, чиї служби безпеки змогли захистити Паппергера та зірвати вбивство. Німецький високопоставлений урядовець підтвердив, що американці попередили про змову.

Як вказує видання, Пеппергер був очевидною мішенню: його компанія Rheinmetall є найбільшим і найуспішнішим німецьким виробником 155-мм артилерійських снарядів, які стали основною зброєю у війні в Україні. Найближчими тижнями компанія відкриває завод бронетехніки в Україні, і одне джерело CNN стверджує, що це викликає «глибоке занепокоєння» росії.

Рада національної безпеки Білого дому відмовилася коментувати російську змову. Але речниця Едрієн Уотсон заявила: «Посилення російської диверсійної кампанії – це те, до чого ми ставимося надзвичайно серйозно і чому приділяли особливу увагу протягом останніх кількох місяців».

За її словами, США обговорюють це питання з союзниками по НАТО і спільно працюють над тим, щоб викрити та перервати таку діяльність.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *