ОСТАННІ НОВИНИ

Росіяни знову розстріляли українських військовополонених

Наталя Дуляба

|

Росіяни розстріляли українських військових, які, склавши зброю, здавались у полон в Запорізькій області. Про це повідомив генпрокурор Андрій Костін.

Так, 10 липня у мережі поширили відео, на якому видно розстріл двох українських військових при здачі у полон.

За даними слідства, злочин російські окупанти вчинили цьогоріч у червні поблизу населеного пункту Роботине Запорізької області.

«На записі чітко видно, що захисники України склали зброю та не чинили жодного опору. Окупанти ж цинічно розстрілюють беззбройних людей.

Ми знаємо, що це не випадковість. Це навмисна політика злочинного режиму кремля зі знищення всього українського. Знайдемо та покараємо всіх причетних: як тих, хто віддав цей злочинний наказ, так і безпосередніх виконавців цього жорстокого злочину», – наголосив Андрій Костін.

За цим фактом прокурори відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст. 438 ККУ (порушення законів та звичаїв війни, поєднане з умисним вбивством).

Нагадаємо, наразі правоохоронці офіційно задокументували страту росіянами 61 українського військовополоненого. Це лише ті дані, які є підтверджені.

Також встановлено, що понад 2200 українських військових піддавали тортурам та нелюдському поводженню у полоні РФ.  Водночас більше ніж половина опитаних українських військових зізналась, що під час полону у Росії зазнавала сексуального насильства. Йдеться саме про чоловіків.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *