ОСТАННІ НОВИНИ

Верховний Суд таки конфіскував у митника квартиру у Львові

Наталя Дуляба

|

У митника, який купив квартиру у Львові за 1,86 млн грн, не маючи на це офіційних підстав, таки конфіскували помешкання у судовому порядку. Про це Львівському порталу повідомили у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

Йдеться про посадовця одного з органів Державної митної служби. Ще торік Спеціальна антикорупційна прокуратура зацікавилась, яким чином він отримав у власність квартиру у Львові.

Встановлено, що митник через третіх осіб придбав квартиру за 1,86 млн гривень, хоча офіційно не мав таких коштів.

«Кошти, необхідні для отримання цих активів, [квартири] не могли бути набуті завдяки законним доходам», — йдеться у повідомленні.

Влітку 2023 року прокурори просили Вищий антикорупційний суд визнати цю квартиру необґрунтованим активом і конфіскувати її на користь держави.

Справа дійшла аж до Верховного Суду, який врешті поставив у ній крапку.

Так, колегія суддів Касаційного цивільного суду Верховного суду підтвердила законність рішень першої та апеляційної інстанцій ВАКС, якими задоволено позов про визнання необґрунтованим квартири митника, та вирішила стягнути її у повному об’ємі в дохід держави.

«Таким чином Верховний Суд прийняв остаточне рішення у справі про цивільну конфіскацію щодо стягнення в дохід держави необґрунтованого активу посадовця митної служби», — йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що рішення Верховного Суду є остаточним та оскарженню не підлягає.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *