ОСТАННІ НОВИНИ

У митника хочуть конфіскувати квартиру у Львові, куплену за незаконні доходи

Наталя Дуляба

|

Прокурори звернулися до Вищого антикорупційного суду з позовом щодо стягнення у дохід держави квартири у Львові, яку отримав у власність митник, використовуючи незаконні доходи. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Інформації про деталі розслідування наразі є небагато. Відомо, що САП почала збір доказів за матеріалами Держбюро розслідувань та Національного агентства з питань запобігання корупції. Фігурантом справи є посадовець одного із органів Державної митної служби України.

На підставі зібраних матеріалів встановлено, що митник отримав через третіх осіб у власність квартиру у Львові вартістю 1,86 млн грн. При цьому слідство з’ясувало, що посадовець розжився новою нерухомістю не завдяки законно заробленим грошам.

«У ході аналізу майнового стану та доходів з’ясовано, що кошти, необхідні для набуття квартири, не могли бути набуті як законні доходи. А тому прокурор просить стягнути в дохід держави цей необґрунтований актив», – йдеться у повідомленні.

У позові, поданому до Вищого антикорупційного суду 14 червня, прокурор САП просить визнати квартиру митника у Львові необґрунтованим активом і конфіскувати її на користь держави.

Про результати судового розгляду обіцяють повідомити згодом.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *