ОСТАННІ НОВИНИ

Неякісний одяг для ЗСУ: Міноборони виграло арбітраж в іноземної компанії на майже 180 млн грн

Олег Дерев'янко

|

Міжнародний арбітраж ухвалив три рішення, якими присудив стягнути з іноземного постачальника на користь Міноборони України кошти на суму майже 180 млн гривень. Про це Львівському порталу повідомили у Міністерстві оборони України.

Рішення стосуються порушень зовнішньоекономічних договорів на постачання речового майна, а саме військового одягу для військовослужбовців Збройних сил України.

«Згідно з укладеними договорами, Міноборони повністю виконало свої зобов’язання, вчасно оплативши вартість товарів. Однак іноземний постачальник не виконав свою частину угод, надаючи товар зі значними затримками та неналежної якості», – йдеться у повідомленні.

У звʼязку з цим оборонне відомство звернулося до міжнародного арбітражу щодо стягнення з постачальника коштів за несвоєчасне постачання та накладення на нього штрафних санкцій.

Міжнародний арбітраж виніс рішення – задовольнити позови Міністерства оборони України. Відтепер кошти за непоставлений товар, протерміновані поставки та доставлений, але не прийнятий неякісний товар, підлягають негайному стягненню на користь відомства. Також іноземний постачальник зобов’язаний сплатити відсотки річні Міноборони до моменту фактичної оплати заборгованості.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *