ОСТАННІ НОВИНИ

До Кирила Тимошенка прийшли з обшуками по справі зі зливами з НАБУ, – ЗМІ

Олег Дерев'янко

|

У четвер, 27 червня, до колишнього заступника голови Офісу президента Кирила Тимошенка прийшли з обшуками через справу зі зливами з НАБУ. Про це повідомляє Українська правда із посиланням на джерела в Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

За даними журналіста УП, Кирило Тимошенко перебуває в автівці, навколо якої працюють детективи НАБУ.

За даними джерел «Слово і діло», слідчі дії проходять у межах справи про можливий витік інформації у розслідуванні про ймовірне заволодіння коштами, виділеними Дніпропетровській області у межах програми «Велике будівництво».

Довідка

Тимошенко займається медіа-забезпеченням політичних і державних кампаній понад десять років. Починаючи з 2014-го він співпрацював із нинішнім мером Дніпра Борисом Філатовим та іншими представниками партії УКРОП. Потім приєднався до команди кандидата в президенти Володимира Зеленського. З травня 2019-го останній зробив Тимошенка заступником голови своєї адміністрації. Цю посаду він зберіг і після звільнення свого першого шефа Андрія Богдана.

У команді Андрія Єрмака Тимошенко став куратором найамбітнішого довоєнного проєкту Зеленського – програми Велике будівництво. У січні минулого року його звільнили з ОП. Відтоді він не мав стосунків до органів державної влади і випав з інформаційного поля.

За час роботи в ОП Тимошенко кілька разів потрапляв в епіцентр публічних скандалів. Зокрема, Тимошенко користувався позашляховиком Chevrolet Tahoe, якій американці передали Україні для вивезення громадян із зони бойових дій. Згодом НАБУ повідомило, що заступник голови ОП робив це на законних підставах.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *