ОСТАННІ НОВИНИ

Президент підписав закон про статус англійської мови

Ольга Денисяка

|

Президент України Зеленський підписав закон про застосування англійської мови в Україні. Про це йдеться в картці закону №9432 на сайті Верховної Ради.

Законом закріплюється статус англійської мови як однієї з мов міжнародного спілкування в Україні. Документ визначає категорії посад, кандидати на які зобов’язані володіти англійською мовою, унормовує особливості застосування англійської мови в роботі органів влади, органів місцевого самоврядування, у сферах освіти, культури, транспорту, охорони здоров’я тощо.

Нагадаємо, в червні 2023 року президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради проєкт закону, яким запропонував закріпити статус англійської як «мови міжнародного спілкування».

Суспільну критику викликали норми щодо дубляжу. Пропонувалося, що англомовні фільми в кінотеатрах мають показувати в оригіналі з субтитрами українською.

Петиція про залишення дубляжу англомовних фільмів українською мовою в кінотеатрах за кілька днів зібрала майже 28 тисяч голосів із 25 тисяч необхідних. У ВР пообіцяли, що перед голосуванням у Раді положення законопроєкту щодо англомовних фільмів доопрацюють.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *