ОСТАННІ НОВИНИ

Судді МКС видали ордери на арешт Шойгу і Герасимова

Олег Дерев'янко

|

У понеділок, 24 червня, Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт ексміністра оборони росії Сергія Шойгу та начальника Генштабу рф Валерія Герасимова. Про це Львівському порталу повідомили в МКС.

«24 червня 2024 Міжнародний кримінальний суд, до складу якого входить суддя Росаріо Сальваторе Айтала, головуючий, суддя Серхіо Херардо Угальде Годінес і суддя Хайкель Бен Махфудх, видав ордери на арешт двох осіб, Сергія Кужугетовича Шойгу і Валерія Васильовича Герасимова, у контексті ситуації в Україні за передбачувані міжнародні злочини, вчинені щонайменше з 10 жовтня 2022 року до щонайменше 9 березня 2023 року», – йдеться у повідомленні.

Їх підозрюють у воєнних злочинах у вигляді наведення атак на цивільні об’єкти, завдання надмірної випадкової шкоди цивільному населенню або шкоди цивільним об’єктам, а також за злочин проти людяності.

Досудова палата вважає, що є обґрунтовані підстави вважати, що двоє підозрюваних несуть відповідальність за ракетні удари рф по українській електричній інфраструктурі щонайменше з 10 жовтня 2022 року до 9 березня 2023 року.

Протягом цього періоду російські збройні сили здійснили велику кількість ударів по численних електростанціях та підстанціях у різних регіонах України.

«Враховуючи, що ключові фактичні твердження належним чином підкріплені доказами та іншими відповідними матеріалами, представленими на цій стадії провадження прокуратури, Палата вважала, що встановлені законом вимоги виконуються для видачі розшукуваних ордерів на арешт», – зазначили в МКС.

Нагадаємо, саме Міжнародний кримінальний суд у березні 2023 року видав ордер на арешт президента РФ Владіміра Путіна як підозрюваного у незаконній депортації дітей з України.

Разом із ним у справі проходить уповноважена з прав дитини РФ Марія Львова-Бєлова. МКС також видав ордер на її арешт.

На початку березня 2024 року МКС видав ордер на арешт командувача дальньої авіації рф Сергія Кобилаша і командувача Чорноморським флотом рф Віктора Соколова.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *