ОСТАННІ НОВИНИ

У Києві жінка понівечила могили військових Да Вінчі, Джуса та Петриченка

Олег Дерев'янко

|

У ніч на четвер, 20 червня, на Аскольдовій могилі у Києві жінка пошкодила могили загиблих військових Дмитра (Да Вінчі) Коцюбайла, Андрія (Джуса) Пільщикова та Павла Петриченка. Про це повідомила військовослужбовиця Аліна Михайлова у соцмережі Х.

«На могилах загиблих воїнів Да Вінчі, Джуса, Петриченка сьогодні вночі зробили розгром. Сімʼї та друзі це відновлять. А ось вам, хто це зробив, – буде дуже погано, бо ми знайдемо кожного», – йдеться у повідомленні.

На відео зазначається, що невідомі пошкодили портрети полеглих воїнів та розмалювали прапори на могилах загиблих. Також розбили лампадки на меморіалі «Іловайськ. ДАП. Дебальцеве».

За даними поліції Києва, невідома жінка пошкодила портрети полеглих військовослужбовців, побила лампадки на могилах та вирвала квіти.

Відомості щодо події внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 297 Кримінального кодексу України – наруга над могилою.

Правоохоронці встановлюють правопорушницю. Відповідно до санкції інкримінованої статті їй загрожує до пʼяти років тюрми.

Фото: Київська міська прокуратура

Довідка

Дмитро Коцюбайло був учасником російсько-української війни, зокрема – командир взводу добровольців (2014) та роти (2015). У 2014 році отримав важке поранення в Пісках Донецької области, після одужання повернувся на фронт.

17 березня 2016 року призначений командиром 1-шої окремої штурмової роти «Вовки Да Вінчі» ДУК Правого Сектору, яка переформатована в батальйон.

Загинув під Бахмутом, боронячи Україну від рашистських окупантів.

Джус (Андрій Пільщиков) служив льотчиком винищувача МіГ-29. Із початком широкомасштабного російського вторгнення захищав небо України. Брав участь у повітряній обороні Києва.

Загинув 25 серпня 2023 внаслідок зіткнення на Житомирщині двох навчально-бойових літаків L-39.

До повномасштабного вторгнення Павло Петриченко був громадським активістом – учасником Євромайдану, активним учасником ініціативи «Хто замовив Катю Гандзюк», організатором акцій на підтримку Сергія Стерненка. У березні 2022 він займався розбудовою волонтерського центру Сергія Притули, а у квітні пішов до ЗСУ.

29 березня петиція Петриченка про обмеження роботи онлайн-казино на сайті Офісу президента набрала понад 26 тисяч голосів з 25 тисяч необхідних для розгляду.

Загинув 15 квітня 2024 року під час виконання бойового завдання на Донеччині.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *