ОСТАННІ НОВИНИ

Під Бахмутом загинув Герой України Дмитро Коцюбайло

Андрій Котенський

|

Сьогодні в бою загинув герой України, доброволець, людина-символ, людина-хоробрість – Дмитро Коцюбайло (Да Вінчі). Боєць 67-ї окремої механізованої бригади, комбат. Загинув в бою під Бахмутом. Про це повідомив Президент України Володимир Зеленський.

«Дмитро Коцюбайло із 2014 року захищав нашу незалежність, гідність нашого народу. Один із наймолодших героїв України. Один із тих, чия особиста історія, характер, сміливість навіки стали історією, характером і сміливістю України», – повідомив Володимир Зеленський.

Зеленський наголосив, що Україна завжди памʼятатиме своїх героїв.

«Наша памʼять про них не згине. Згине цей ворог, що прийшов в Україну. 67-ма бригадо, воїни, слава вашій хоробрості! Усі українці, хто бʼється за Бахмут, слава вашому героїзму! Дякую всім воїнам, чия стійкість і наполегливість знищують армію окупанта на Донбасі! Вічна памʼять усім, хто віддав життя за Україну», – повідомив Володимир Зеленський.

Дмитро Коцюбайло народився 1 листопада 1995 року в селі Задністрянському, нині Бурштинської громади Івано-Франківського району Івано-Франківської області України.

Закінчив Бовшівську загальноосвітню школу, Івано-Франківський художній ліцей.

Активний учасник Революції гідности.

Учасник російсько-української війни, зокрема – командир взводу добровольців (2014) та роти (2015). У 2014 році отримав важке поранення в Пісках Донецької области, після одужання повернувся на фронт.

17 березня 2016 року призначений командиром 1-шої окремої штурмової роти «Вовки Да Вінчі» ДУК Правого Сектору, яка переформатована в батальйон.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *