ОСТАННІ НОВИНИ

В авіатрощі на Житомирщині загинув відомий льотчик Джус і ще двоє пілотів

Наталя Дуляба

|

25 серпня на Житомирщині зіткнулися два навчально-бойові літаки L-39, внаслідок чого загинули троє льотчиків. Серед них – відомий пілот із позивним Джус. Про це Львівському порталу повідомили у командуванні Повітряних Сил.

«Зі сумом повідомляємо, що 25 серпня 2023 року на Житомирщині сталася жахлива авіакатастрофа. Під час виконання бойового завдання у небі зіткнулись екіпажі двох навчально-бойових літаків L-39. Усі троє пілотів, на жаль, загинули. Серед загиблих – відомий пілот 40 бригади тактичної авіації із позивним Juice», – йдеться в офіційній заяві.

Військові додають, що за цим фактом ДБР розпочало розслідування, і просять обережно та з розумінням ставитись до термінів оприлюднення чутливої інформації, пов’язаної з катастрофою.

«Висловлюємо співчуття рідним загиблих. Це болюча і непоправна втрата для всіх нас», – додають у Повітряних Силах.

 

Про загибель Джуса повідомив і його знайомий Павло Поцелуєв: «Ти мріяв про F-16 і дочекався новин про їхню передачу. Ти кохав свою пташку і буквально жив небом. Наше знайомство не було довгим, проте я вдячний тобі за важливі життєві уроки та драйв, який обов’язково залишиться в Повітряних Силах та стане рушієм важливих змін вже для нового покоління пілотів. Вічна пам’ять, Джусе. Тепер ти буквально триматимеш наше небо».

В Офісі генпрокурора згодом опублікували фото з місця трагедії й уточнили, що кримінальне провадження попередньо кваліфікували за ст. 416 ККУ (порушення правил польотів або підготовки до них).

«Для встановлення причин трагедії буде проведена ретельна перевірка. Зокрема, особливу увагу приділимо вивченню технічного стану літаків, дотриманню правил підготовки до польотів. Профільні фахівці проведуть ретельну діагностику “чорних ящиків”», – наголошують у Держбюро розслідувань.

На місці авіатрощі тривають першочергові слідчі дії, призначено ряд експертиз.

Як пишуть ЗМІ, Джус (Андрій Пільщиков) служив льотчиком винищувача МіГ-29. Із початком широкомасштабного російського вторгнення захищав небо України. Брав участь у повітряній обороні Києва.

В інтерв’ю The Washington Post, Financial Times CNN, Fox News BBC News він закликав західних партнерів надати Україні сучасні винищувачі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *