ОСТАННІ НОВИНИ

Україна отримає німецьку установку ППО Frankenstein

Олег Дерев'янко

|

Німецький збройний концерн Rheinmetall передасть Україні установку протиповітряної оборони Frankenstein. Про це повідомляє hromadske з посиланням на Telegraph.

Ця установка складається із новітньої німецької зенітної гармати Skyranger, що стоїть на базі танка Leopard 1. Така система здатна збивати й безпілотники, і ракети, пишуть у виданні.

«Є ще багато основних бойових танків Leopard 1, на шасі яких ми могли б встановити башту Skyranger з автоматичною гарматою калібру 35 мм», – сказав керівник відділу наземних систем компанії Rheinmetall Бйорн Бернхард в інтерв’ю німецькій газеті Bild.

Як пише Telegraph, Rheinmetall лише нещодавно розробила систему Skyranger. Вона може похвалитися складними датчиками з 360-градусним оглядом поля бою, здатними боротися з роями безпілотників.

Як повідомляв Львівський портал, ще раніше Володимир Зеленський заявив, що Україні для повного закриття своєї території від ворожих повітряних атак потрібно 25 систем Patriot по 6-8 батарей у кожній.

Згодом уряд Німеччини запропонував партнерам та третім країнам приєднатися до ініціативи з посилення української протиповітряної оборони.

Наприкінці травня 2024 року, Німеччина оголосила про передачу Україні іще однієї установки протиповітряної оборони Patriot, а також разом із Данією, Норвегією та Нідерландами надасть сотню ракет до ЗРК Patriot.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *