ОСТАННІ НОВИНИ

Україна отримає 100 ракет до систем Patriot

Наталя Дуляба

|

Німеччина разом із Данією, Норвегією та Нідерландами надасть Україні сотню ракет до ЗРК Patriot. Про це оголосив німецький міністр оборони Боріс Пісторіус під час зустрічі з президентом Володимиром Зеленським у місті Заніц.

Боріс Пісторіус розповів, що до нового оборонного пакета допомоги вартістю понад 700 млє євро увійшли розвідувальні та ударні дрони, стрілецька та снайперська зброя, РПГ, а також 100 додаткових ракет до систем Patriot, які Німеччина передасть разом із Данією, Норвегією та Нідерландами.

«Використовуючи ці ракети, українські військові, які зараз тренуються тут, незабаром зможуть захищати інфраструктуру та зберегти життя українців», – сказав міністр.

Володимир Зеленський та Боріс Пісторіус відвідали 21 зенітно-ракетну групу. На її базі українські захисники тренуються для роботи на ЗРК Patriot.

«Дуже важливий аспект, що ви скоротили час щодо виробництва й тренування на цих системах. Бо сьогодні цей час вимірюється життями наших людей. І те, що ви скоротили дні, іноді тижні, ми будемо пам’ятати десятиліттями», – наголосив український президент.

Глава держави подякував керівництву Німеччини й усьому німецькому народу за військову допомогу. Зокрема, він відзначив і передачу ще однієї системи Patriot, і якісних німецьких системи IRIS-T.

Володимир Зеленський також оглянув систему Patriot, яку Німеччина передасть Україні після завершення навчання екіпажу.

Нагадаємо, про надання Україні ще однієї системи Patriot Німеччина оголосила наприкінці травня. Тим часом ЗМІ пишуть, що країна розглядає можливість передачі українцям ще однієї цієї ЗРК, уже четвертої за ліком.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ОПУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *