ОСТАННІ НОВИНИ

Франція виготовить для України 78 САУ Caesar

Маркіян Рой

|

Франція буде спроможна виготовити 78 самохідних гаубиць Caesar для української армії до початку наступного року. Про це заявив міністр збройних сил Франції Себастьєн Лекорню, повідомляє Європейська правда.

Він зазначив, що найближчими тижнями Париж поставить Києву шість гаубиць Caesar і зможе виготовити ще 72 гармати до початку 2025 року. Загалом йдеться про 78 гаубиць, вироблених протягом більш ніж року.

«Наразі в Україні їх (гаубиць Caesar. – Ред.) є 49, що призвело до тактичних успіхів. Наша ініціатива спрямована на виробництво 78 гармат Caesar у 2024 році, заохочуючи європейців і наших союзників до спільного фінансування», – сказав він також в інтерв’ю газеті Le Parisien.

Міністр зазначив, що шість гаубиць Україна купила за власний кошт. У четвер в Парижі мали оголосити про створення «артилерійської коаліції» на чолі з Францією і США, покликаної посилити можливості Києва.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *