ОСТАННІ НОВИНИ

Благодійник зі США передав потребуючим сім’ям Львова 20 тис. дол. своїх заощаджень

Андрій Котенський

|

Римо-католицький священник в’єтнамського походження Фам Трі, що мешкає у Флориді (США), за два роки повномаштабної війни передав потребуючим сім’ям Львівської громади допомоги на суму 20 тисяч доларів. Усі кошти з його особистих заощаджень. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Свого часу пастир та його родина втікали від війни у В’єтнамі, тому тема війни та тих, хто від неї потерпає, для нього чутлива. Щороку священник під час своєї відпустки їздить у різні країни – щоб допомогти тим, хто потребує. Вже другий рік поспіль він адресно та локально допомагає українцям, які постраждали від війни.

«Відчуваю, що така моя місія – приїжджати туди, де багато суму і є потреби. Кошти, якими я допомагаю тим, хто потребує, це заощаджені мною із зарплатні. Я не оголошую зборів серед парафіян. Вважаю це своїм вкладом у спокій та мир на Землі», – розповідає отець-благодійник.

Багато років поспіль Фам Трі їздив у В’єтнам, допомагав прокаженим. Коли в Україні почалось повномасштабна війна, добродій вирішив їхати сюди. І вже другий рік поспіль адресно та локально допомагає українцям, які постраждали. Торік приїжджав до Львова з допомогою для закладів міста. На одному із заходів діти, про яких дбає команда управління «Служба у справах дітей», подарували отцю прапор із відбитками своїх рук та мріями про мир. Отець передав цей прапор Папі Римському Франциску під час зустрічі.

«Передаючи цей прапор, я розповідав Папі про ті емоції і ті дитячі мрії, в яких звучало єдине – мирне небо! Папа був зворушеним», – каже отець.

Під час цьогорічного візиту отець Фам Трі з друзями відвідали: центр матері та дитини «Незламні матусі»; сім’ю, у якій бабуся виховує 5 онуків – їх батько загинув на війні; родину, домівка якої зруйнована через ракетний удар – там бабуся виховує трьох дітей-сиріт; Центр Опіки Сиріт. Окрім цього, отець, на прохання львівської  125-ї бригади територіальної оборони, профінансував автоперевезення для дітей та їхніх мам із прифронтових міст, яких запрошено на відпочинок до Хорватії.

«Мені так хотілось кожного з цих людей обіймати багато-багато разів. Це неймовірно сильні люди. Так, на їхню долю випали великі випробування, а наше завдання – допомогти, підтримати, втерти їхні сльози. Дякую команді управління «Служба у справах дітей» за те, що познайомили мене із цими людьми, дякую їм за їхню участь в житті цих людей», – повідомив добродій.

Отець Фам Трі планує приїжджати в Україну допоки буде така потреба.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *