ОСТАННІ НОВИНИ

15 червня світло в Україні вимикатимуть весь день

Наталя Дуляба

|

У суботу, 15 червня, графіки погодинних відключень електроенергії в Україні діятимуть протягом усього дня. Про це Львівському порталу повідомили в «Укренерго».

Так, графіки знеструмлень обленерго будуть застосовувати з 08:00 до 23:00. При цьому з 16:00 до 20:00 обмеження діятимуть для більшої кількості споживачів.

Причиною такого графіка є знижена робота СЕС через хмарність, також на ремонт вийшов черговий атомний блок.

Живлення об’єктів критичної інфраструктури обмежувати не будуть.

Нагадаємо, через прицільні атаки Росії по енергетичних об’єктах вимикати світло у всіх областях України почали ввечері 14 травня, адже в енергосистемі виник значний дефіцит, який вже не покриває імпорт.

«Укренерго» щодня доводить до обленерго ліміт споживання електроенергії. Його частину відразу виділяють на роботу критичної інфраструктури, а решту вже розподіляють між споживачами. Тому графіки знеструмлень не є сталими, ситуація змінюється щодня.

Нещодавно «Енергоатом» попередив, що виведе у ремонт ще один енергоблок, тож попередив про збільшення тривалості відключень світла.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *