ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відкриють мурал на честь загиблого воїна Олега Христенка

Маркіян Рой

|

На Сихові у Львові відкриють мурал на честь ще одного Героя – Олега Христенка «Крилова». Про це повідомили у Сихівській районній адміністрації.

Новий мурал на вулиці Червоної Калини, 127-а відкриють у суботу, 15 червня о 15:00. До його відкриття запрошують приєднатись львів’ян.

Довідково:

Олег Христенко навчався у «Львівській політехніці» на кафедру психології. У мирний час працював у ІТ-сфері.

Пізніше хлопець вступив до лав 3-ї окремої штурмової бригади (тоді ТРО Азов Київ, згодом ССО Азов Київ). Приймав участь в обороні Київщини на посаді зв’язківця, згодом боронив територіальну цілісність та незалежність на південному та східному напрямках.

Олег вирішив, що хоче стати снайпером, тому почав вивчати цю справу. Восени 2022 року пройшов курси підготовки. 13 січня 2023 року отримав осколкове поранення під Бахмутом. Патронатна служба «Янголи Азову» взяла його під опіку, Олег пройшов реабілітацію.

У квітні Олег повернувся до побратимів. У травні почав розробляти додаток, який полегшив би роботу українських снайперів, але не встиг його закінчити. 6 червня 2023 року Олег разом з побратимами виїхав на бойове завдання.

7 червня загинув під час штурму ворожих позицій в районі села Кліщіївка під Бахмутом від мінометного обстрілу.

11 серпня 2023 року його посмертно нагородили орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Нагадаємо, 8 червня у Львові відкрили мурал військовому та поету Юрію Руфу.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *