ОСТАННІ НОВИНИ

Кабмін підтримав бронювання військовозобов'язаних у «Дії»

Маркіян Рой

|

Кабінет Міністрів підтримав постанову про цифровізацію бронювання військовозобов’язаних – це можна буде зробити на порталі «Дія». Таке рішення зменшить корупційні ризики у процесі. Про це повідомило Міністерство цифрової трансформації.

У відомстві пояснили, як працюватиме бронювання в “Дії”:

  • керівник компанії на порталі Дія подає списки військовозобов’язаних співробітників, на бронювання та засвідчує заяву електронним підписом;
  • система автоматично перевірить, чи людина працевлаштована офіційно і чи є дані в реєстрі Оберіг;
  • «Дія» надішле сповіщення керівнику про результат розгляду протягом доби.

«Якщо перевірка успішна — інформація про бронювання зʼявиться в застосунку Резерв+. Також витяг про бронювання можна буде завантажити на порталі Дія та роздрукувати за потреби. На першому етапі бронювання в Дії працюватиме для критично важливих підприємств і тих, які забезпечують потреби Сил оборони. Далі перелік розширюватиметься».

На першому етапі бронювання в Дії працюватиме для критично важливих підприємств і тих, які забезпечують потреби Сил оборони. Далі перелік розширюватиметься.

Як повідомляв Львівський портал, на початку 2024 року уряд вніс зміни до порядку бронювання працівників оборонно-промислового комплексу. Такі підприємства можуть бронювати своїх військовозобов’язаних працівників без обмежень за кількістю та без врахування рівня дефіцитності їхньої військової спеціальності.

Нещодавно Кабмін змінив порядок бронювання військовозобов’язаних, передавши функції з погодження відповідних списків від Генштабу до Міністерства оборони. Втім усі списки, подані до 10 травня, ще затверджуватиме Генштаб.

Додамо, що за даними уряду станом на березень 2024 року в Україні бронь від мобілізації мали близько 700 тисяч людей.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова  підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *