ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові успішно пересадили нирку наймолодшому пацієнту

Наталя Дуляба

|

У Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі успішно трансплантували нирку наймолодшому пацієнту – дворічному львів’янину. Про це Львівському порталу повідомили у медзакладі.

Максимку – 2 роки і 4 місяці. До складної операції його готували майже півтора року.

Ще під час вагітності мами у плоду виявили ваду розвитку сечовидільної системи. Тоді ситуацію сильно ускладнював розрив правої нирки, який стався на 28 тижні. Після народження немовля більше перебувало у реанімації та перенесло дві операції – на 10 та 17 днях життя.

«З Максимком ми познайомились, коли йому виповнилось два місяці. Спершу проводили консервативну терапію, стежили за нирковими показниками, здійснювали переливання крові для лікування важкої анемії, вакцинували тощо. Тобто працювала уся наша медична команда», – розповів дитячий нефролог Роман Андруневич.

У лютому 2023 року стан здоров’я хлопчика погіршився, тож йому почали робити перитонеальний діаліз. Щоб жити повноцінно, малюк потребував якнайшвидшої трансплантації.

Шанс на порятунок Максимко очікував, перебуваючи у черзі на донорський орган у Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медцентрі. Нирка для нього «знайшли» у травні цьогоріч: донором став 40-річний чоловік.

Команда лікарні разом із колегами-трансплантологами Першого медоб’єднання Львова успішно трансплантували хлопчику нирку. Операція пройшла успішно, вже через два тижні його виписали додому.

Тепер на Максимка чекає відновлення. У подальшому дитина перебуватиме під контролем лікарів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *